Leveranciers

ONZE LEVERANCIERS

Lindenhoff is een familiebedrijf dat de mooiste producten levert aan restaurateurs en consumenten. Daarbij blijven ze constant innoveren, maar altijd in dienst van hetzelfde doel: mensen laten genieten van goed geproduceerde voeding met authentieke smaak. Ooit begonnen met het professioneel produceren en leveren van “vlees met garantie”, inmiddels een webwinkel waar ook groenten, zuivel en vis verkrijgbaar is. Lindenhoff levert zo de mooiste producten aan binnenlandse horeca, waaronder onze ‘Ysbreeker burger’.

Bij familiebedrijf Pieksman Wijnimport was vader Auke al sinds 1960 bezig met de verkoop van wijn. Aan de Prins Hendrikkade 48 werd in 1972 P & N Wijnkopers opgericht door Auke en Wim Nuchteren. Ook toen bestond het gehele assortiment uit 100% eigen import. Er werd ingekocht bij de boer zelf en de wijn lag opgeslagen in de kelders van het Entrepotdok, tegenover Artis.

Samen met zoon Yvo werd in 2002 Pieksman Wijnimport opgericht. De eerste wijnimporteurs in Nederland die uitsluitend biologisch of biodynamisch (en vin nature) gecertificeerde wijnen verkochten. Nog steeds bestaat het assortiment uit eigen geïmporteerde wijnen. Er wordt door heel Nederland en Vlaanderen aan horeca en wijnspeciaalzaken biologisch(-dynamische) wijn, grappa, olijfolie, balsamico en azijn geleverd.

Waar Auke in 1972 met 19 wijnen begon, is Pieksman Wijnimport anno 2024 uitgegroeid naar een assortiment met een kleine 700 wijnen van ruim 120 wijnboeren.

Wordt de duurzaamste fritesproducent van Nederland!

Familiebedrijf Frites uit Zuyd is in 2015 opgericht in Amsterdam.
Ze staan voor èchte verse frites. Voor èchte kwaliteit, èchte smaak en èchte service.

Duurzaamheid is volgens Frites uit Zuyd een onmisbaar kenmerk van èchte kwaliteit. De nieuwe productiefaciliteit is vrij van aardgas, toekomst-proof en zo duurzaam mogelijk ingericht. Op dit moment worden er zonnepanelen geplaatst, waardoor ze grotendeels zelfvoorzienend zijn in de eigen energiebehoefte.
Er wordt gestreefd naar zero waste door procesoptimalisatie en door enkel op bestelling te werken.

Versvishandel Jan van As (sinds 1949) levert een uitgebreid assortiment vis, schaal- en schelpdieren aan horeca, grootverbruikers en detailhandel. Versvishandel Jan van As staat voor kwaliteit, duurzaamheid en gemak. De boodschap luidt: eet vis wanneer het verantwoord is en laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Op deze manier levert Versvishandel Jan van As een positieve bijdrage aan de visstanden. Bovendien is vis van het seizoen lekker vet en dus beter van kwaliteit! Versvishandel Jan van As is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijke organisatie die zich sterk maakt voor een ecologisch verantwoorde visproductie.

In 1953 opende Abraham Kef zijn winkel in de Marnixstraat te Amsterdam. Abraham Kef was een pionier. Een flamboyante kaasboer en een verhalenverteller met een grote passie voor rauwmelkse kazen van kleine producenten. Hij organiseerde regelmatig proeverijen en deelde zijn enthousiasme voor uitgesproken, unieke smaken met de Amsterdammers. Zo wist hij met zijn Franse kazen een onuitwisbare herinnering achter te laten in het Amsterdamse kaaslandschap en ver daarbuiten.

Vandaag de dag werken we bij Fromagerie Kef nog steeds veel met rauwmelkse, Franse kazen, maar inmiddels ook met verschillende lokale makers. Uiteindelijk zijn het producten met een bijzonder verhaal en een unieke smaak waar we het meest blij van worden.