Leveranciers

ONZE LEVERANCIERS

Bij Gulpener, een duurzame familiebrouwerij uit het Zuidelijkste puntje van Limburg, staat verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Op zo’n 400 hectare Limburgs land verbouwen de aan Gulpener verbonden boeren gerst, tarwe, rogge en spelt, volgens de eisen van het Milieukeur. Dat leverde de Gulpener bieren in 2009 de onderscheiding Erkend Streekproduct op. Als enige bierbrouwer in Nederland gebruikt Gulpener biologische hop uit eigen hoptuin, daarnaast water uit eigen bronnen. Proef Pilsner, Korenwolf en Chateau Neuborg van de tap bij De Ysbreeker. Of probeer een Gerardus Blond of Dubbel, gebrouwen op basis van een recept van de paters uit het Redemptoristenklooster in Wittem. Een deel van de omzet van Gerardus is bestemd voor het behoud van dit prachtige klooster.

De liefde voor koffie zat er bij Alessandro Piccolo al vroeg in; sinds hij op elfjarige leeftijd zijn eerste kopje koffie dronk is dit voor hem een onmisbare start van de dag. Zijn vader nam hem met regelmaat mee naar zijn geboortegrond: Sicilië. Gecharmeerd door de kwaliteit van de koffie die daar geserveerd wordt, werd zijn koffieliefde alleen maar groter. Na ruim tien jaar voor een grote koffiebranderij te hebben gewerkt, start Alessandro in 2012 zijn eigen koffiemerk. Piccolo Caffè is een klein en exclusief Hollands koffiemerk dat 100% Arabica-bonen van de hoogste kwaliteit levert. Kom genieten van een heerlijke koffie, als start van de dag of afsluiting van je diner. Of neem een speciaal voor De Ysbreeker verpakte zak koffiebonen mee naar huis, zodat je nog even kunt nagenieten.

In 1679 begon Wynand Fockink met een likeurstokerij en distilleerderij in hartje Amsterdam. Niet veel later werd een proeflokaal geopend, waar alle producten konden worden geproefd op de traditionele wijze: het buigen voor een borrel en slurpen uit een traditioneel tulpglaasje. Vandaag de dag gaat het nog altijd zo. Wynand Fockink maakt meer dan 70 oud Hollandse likeuren en jenevers, die in de distilleerderij volgens traditioneel recept van natuurlijke ingrediënten met de hand worden bereid en gebotteld. Sluit je diner af met één van de ruim 50 likeuren die we bij De Ysbreeker serveren, of kom langs voor een ‘slurpje’ aan de bar!

Lubberhuizen & Raaff is een Nederlandse stokerij, gevestigd in het oude brandweerhuis van Varik. Hier destilleren Bas Lubberhuizen en Henk Raaff – als enige in Nederland – vooral vers geplukt volrijp fruit uit de Betuwe tot eau-de-vie van de allerhoogste kwaliteit. In tegenstelling tot de gebruikelijke fabrieksprocessen waarbij industriële alcohol met essences wordt gemengd, stoken Lubberhuizen & Raaff volledig ambachtelijk. Daarom hebben ze een kleine productie en kunnen de smaken van jaar tot jaar verschillen. Kweepeer, pruim of abrikoos, ontdek jouw favoriet bij De Ysbreeker.

Michiel ter Heide, oprichter van Vleck wijnen, heeft een voorliefde voor ‘vin nature’. Zijn wijnen hebben dan ook zo min mogelijk toevoegingen en zijn overwegend biologisch, dan wel biodynamisch. Vleck’s wijnproducenten worden geselecteerd op hun gave om wijn te maken zonder het toevoegen van (veel) sulfieten. Daarnaast werken hun producenten met respect voor de traditie en voor de natuur; natuurlijke gistingen, handmatige oogst en ongefilterde wijnen. “Wijn moet inspireren, je moet er over kunnen ouwehoeren, maar liever ouwehoer je over de rest van het mooie leven en laat je de wijn voor wat ‘ie is….”, aldus ter Heide. Proef onze huiswijnen, geleverd door Vleck, en ervaar het zelf.