Leveranciers

ONZE LEVERANCIERS

Versvishandel Jan van As (sinds 1949) levert een uitgebreid assortiment vis, schaal- en schelpdieren aan horeca, grootverbruikers en detailhandel. Versvishandel Jan van As staat voor kwaliteit, duurzaamheid en gemak. De boodschap luidt: eet vis wanneer het verantwoord is en laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Op deze manier levert Versvishandel Jan van As een positieve bijdrage aan de visstanden. Bovendien is vis van het seizoen lekker vet en dus beter van kwaliteit! Versvishandel Jan van As is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijke organisatie die zich sterk maakt voor een ecologisch verantwoorde visproductie.

De liefde voor koffie zat er bij Alessandro Piccolo al vroeg in; sinds hij op elfjarige leeftijd zijn eerste kopje koffie dronk is dit voor hem een onmisbare start van de dag. Zijn vader nam hem met regelmaat mee naar zijn geboortegrond: Sicilië. Gecharmeerd door de kwaliteit van de koffie die daar geserveerd wordt, werd zijn koffieliefde alleen maar groter. Na ruim tien jaar voor een grote koffiebranderij te hebben gewerkt, start Alessandro in 2012 zijn eigen koffiemerk. Piccolo Caffè is een klein en exclusief Hollands koffiemerk dat 100% Arabica-bonen van de hoogste kwaliteit levert. Kom genieten van een heerlijke koffie, als start van de dag of afsluiting van je diner. Of neem een speciaal voor De Ysbreeker verpakte zak koffiebonen mee naar huis, zodat je nog even kunt nagenieten.

Lubberhuizen & Raaff is een Nederlandse stokerij, gevestigd in het oude brandweerhuis van Varik. Hier destilleren Bas Lubberhuizen en Henk Raaff – als enige in Nederland – vooral vers geplukt volrijp fruit uit de Betuwe tot eau-de-vie van de allerhoogste kwaliteit. In tegenstelling tot de gebruikelijke fabrieksprocessen waarbij industriële alcohol met essences wordt gemengd, stoken Lubberhuizen & Raaff volledig ambachtelijk. Daarom hebben ze een kleine productie en kunnen de smaken van jaar tot jaar verschillen. Kweepeer, pruim of abrikoos, ontdek jouw favoriet bij De Ysbreeker.

Smaragd importeert voornamelijk biologische en biodynamische wijnen vanuit Europa. Het gezicht achter Smaragd is Martijn Verkerk uitgeroepen tot ‘Beste Sommelier van Nederland’ in 2010. “Een prachtige ervaring. Maar vergis je niet, hoe meer je je in wijn verdiept, hoe meer je ontdekt dat je nog maar zo weinig weet.” Hij weet bij De Ysbreeker keer op keer verassende wijnen te presenteren, ‘spot on’ en zeer zorgvuldig uitgezocht. Zijn wijnproducenten streven naar minimale interventie, lage alcoholpercentages, een goede zuurstructuur, maximale expressie van de druif en minder hout(beleving), daarop worden ze door Verkerk geselecteerd. Daarom zijn de wijnen zuiver, elegant en tegelijkertijd krachtig. Onze wijnen ‘Gocce di marinella’, ‘Galets Dores’, ‘Clot del Roure’, ‘For Friends’ en de Cava ‘MIM’ zijn afkomstig van Smaragd.

In 2001 verkoopt Hans Bijvoets zijn huis, zegt zijn baan op en vertrekt naar Italië. Hij werkt als sommelier in het beste wijnrestaurant van Rome; met meer dan duizend (uitsluitend Italiaanse) wijnen blijkt de perfecte basis om te proeven en te leren. Twee jaar later neemt Hans zijn opgedane kennis én een uitgebreid wijnassortiment mee terug naar Nederland, hiermee legt hij de basis voor Anfors. In 2009 zet hij een volgende stap en verwelkomt Marcel van Twist, specialist op het gebied van Spaanse wijnen. Met zijn kennis doet Marcel in Spanje wat Hans in Italië realiseert. Anfors levert ons de rosé ‘Pagos de Araiz’ en de Vergnon Champagne.