Leveranciers

ONZE LEVERANCIERS

In 2001 verkoopt Hans Bijvoets zijn huis, zegt zijn baan op en vertrekt naar Italië. Hij werkt als sommelier in het beste wijnrestaurant van Rome; met meer dan duizend (uitsluitend Italiaanse) wijnen blijkt de perfecte basis om te proeven en te leren. Twee jaar later neemt Hans zijn opgedane kennis én een uitgebreid wijnassortiment mee terug naar Nederland, hiermee legt hij de basis voor Anfors. In 2009 zet hij een volgende stap en verwelkomt Marcel van Twist, specialist op het gebied van Spaanse wijnen. Met zijn kennis doet Marcel in Spanje wat Hans in Italië realiseert. Anfors levert ons de rosé ‘Pagos de Araiz’ en de Vergnon Champagne.

Liesbeth Glandorf en Hubert Thijs zijn ervaren wijnliefhebbers. Liefhebbers met een voorkeur voor alles wat authentiek en lekker is. “Wij importeren zelf (h)eerlijke wijnen van voornamelijk kleinere wijnhuizen die voor kwaliteit staan, zonder tussenkomst van de groothandel. Iedere wijnmaker en zijn achterland wordt persoonlijk door ons bezocht, waardoor het verhaal rond de wijn, in al zijn bijzonderheden bekend is. Weten waar de wijn vandaan komt, maakt het drinken intens.” Proef bij De Ysbreeker hun Grüner Veltlinger, ‘Blanc de Noir’, Sancerre, ‘Txakoli Aguirrebeko’, ‘Le Clos de Reynon’ en dessertwijn ‘Moscato d’Asti’.

Het Amsterdamse Senza Tea Company is gestart door Jeroen Veneman nadat hij zich verbaasde over de kwaliteit van thee in de horeca; Meestal nog zakjes met gruis en smaakversterkers. Zonde natuurlijk, want losse thee is lekkerder, gezonder en duurzamer dan een theezakje. De missie van Senza Tea is dan ook eenvoudig: Iedereen aan de losse thee! Daarom selecteren de theesommeliers van Senza Tea de mooiste losse theeën. Deze worden geïmporteerd en verpakt in hun theepakkerij. In de Ysbreeker worden zeven van deze bijzondere losse theeën geschonken.

SecretosdeAndalucia is ontstaan uit de liefde voor Spanje. Mirjam, Siebren en Jim zagen de plaatselijke ingrediënten en het traditonele Spaanse voedsel als inspiratiebron voor puur en ambachtelijk eten. Vanuit hun interesse voor een gezonde levensstijl en eerlijke handel, werd het idee geboren om één van de oudste en organische olijfoliesoorten van Andalusië naar Nederland te importeren. Zo werd SdA geboren. Het assortiment breidde al snel uit, zodat SdA nu de allerlekkerste oliën, olijven en vijgenbroden uit Andalusië met Nederland deelt. Alles is afkomstig van lokale familiebedrijven. Bij De Ysbreeker serveren we het geitenkaasje semi-curado in Hojiblanca olijfolie, zowel als voorgerecht als hapje.

Lanskroon is een echt Amsterdams familiebedrijf waar ambachtelijk bakken al meer dan vier generaties hoog in het vaandel staat. Deze bakkerij werkt op basis van natuurlijke, verse ingrediënten aan nieuwe smaakcombinaties en bijzondere seizoensgebonden producten. Naast liefde en aandacht voor producten staat ook de mens hier centraal. Sociaal ondernemerschap is niet weg te denken, zo krijgen jongeren met een handicap hier de gelegenheid zich te ontwikkelen tot zelfstandig banketbakkers. Sinds kort staan de chocoladetruffels van Lanskroon bij ons op de kaart, heerlijk bij de koffie!