De keuken

De Keuken

Met chef-kok Goran Lukovic en zijn equipe heeft het restaurant van De Ysbreeker een sterk team van fijnproevers aangetrokken met een duidelijke milieubewuste mening over eten. Mannen en vrouwen van kaliber die hun sporen in de Amsterdamse horeca hebben verdiend. Met de ‘oude’ Ysbreeker in het achterhoofd presenteren de koks en de uitgebreide keukenbrigade een verfijnde landkeuken met veel lokale recepten.

Gerechten
De keuken van Goran Lukovic staat garant voor een klassieke Franse basis gecombineerd met eigentijdse bereidingswijzen die je doen verrassen. Zoals rugfilet van Schots Balmoral hert, met topinamboer, in de oven gegaarde spitskool en Pommes Anna. Of gerookte Noorse zalm, gemarineerd in Red bull, rode biet en wodka, met een mousse van mierikswortel en geïnfuseerde komkommer. Uiteraard ontbreken ook de echte klassiekers niet, zoals steak tartare, kreeft, verschillende oesters, ribeye’s en een Plateau du chef.

Goed leven
Goran Lukovic werkt met topleveranciers, die belang hechten aan duurzaamheid en ecologisch verantwoorde producten. De keuken brengt dan ook alleen vlees op tafel van dieren die een goed leven hebben gehad. Dat vlees is beter dooraderd en heeft meer smaak en malsheid. Daarnaast komt er voornamelijk vis met het MSC/ASC keurmerk op de borden, wat garant staat voor duurzame visserij. Onze seizoensgroenten groeiden in de volle grond en dus niet in de kas. Lekkerder, omdat ze de tijd kregen om te rijpen. De Ysbreeker kiest met zorg voor verantwoorde, eerlijke en dagverse producten. En dat merk je aan alles.