Leveranciers

ONZE LEVERANCIERS

De Pasteibakkerij is een werkplaats voor charcuterie. Diny Schouten en Floris Brester maken er met een enorme liefde voor eten pasteien, een ander woord voor patés. En in Frankrijk heten die weer terrines. In deze pasteien verwerken zij de veelal ‘incourante delen’ van varkens die met ouderwets fatsoen zijn grootgebracht. De overtuigingskracht zit in hun smaak, vinden zij, niet in een logo of keurmerk. Bij De Ysbreeker serveren we hun ‘Terrine pied de cochon’, een terrine op basis van varkenspoot, naar authentiek Frans recept.

Sinds de oprichting in 2009 zoekt Firehose naar producten die niets met elkaar gemeen hebben behalve hun uitzonderlijke kwaliteit. Tijdens een reisje naar Parijs ontdekte de directie de allerlekkerste bliksardines ter wereld, La Perle des Dieux. Daar, op het kleinste terras van de stad, aten zij voor het eerst La Perle: geserveerd op een houten plank, in hun eigen blikje, met niets daarbij dan bruin boerenbrood en gezouten boter. Probeer het zelf, bij De Ysbreeker, en u begijpt wat ze bedoelen.